De Producer

René maakt muziek sinds zijn tiende. Hij is begonnen met klassiek piano en speelde later in diverse bands en orkesten als pianist, gitarist en bassist.

Na het behalen van zijn Master of Arts aan de Universiteit van Tilburg is hij door zijn passie voor muziek al snel in de muziekindustrie beland. Sinds 2008 is René eigenaar van Studio Artichoque en heeft als producer/engineer inmiddels meer dan 300 producties op zijn naam staan. Vanwege de ervaring als producer/engineer en als muzikant in stijlen van Klassiek, Jazz tot Pop en Rock weten vele muzikanten, producers en bands de weg te vinden naar hem en zijn studio.

Hij werkt(e) onder andere samen met: Bert van den Brink (Eric Vloeimans, Cor Bakker, Toots Thielemans), George Baker, The Reservoir Dogs Band, Marit Trienekens (Beste Singer Songwriter / Grote Prijs van Nederland), Gildas Delaporte & Philharmonie Zuid-Nederland, Han-Louis Meijer (Christina Deutekom, Ernst Daniël Smid), Paulus Potters, Astrid Tan (De beste singer-songwriter, X-Factor), Eeg van Kruysdijk (Do, Dario, The Nightgroovers), Ulf Stricker (Kelly Clarkson), Mr. Jelix (Miles Davis, Jaco Pastorius), Ralf Mackenbach, Spinvis, Freek de Greef (Dotan, John Coffey), Bert Visscher, Marion Roberts (Sopraan), Xandra Willis (Loud & Proud Gospel / Erasmus Jazz Prijs), Jos Kamps (Blaudzun), T-Sing (barbershopkoor nr. 2 van NL) en nog veel meer talent.

Daarnaast doet/deed hij producties met/voor bedrijven als: Make a wish, Het Zuidelijk Toneel, Beauxjazz, Popsport, Kunstbende, BKKC, Bosch, Mars, Philips, Premium Voices, etc.

René als producer & songwriter

Het blijkt vaak lastig voor bands en artiesten om eigen songs te verbeteren qua arrangement en sound. De vraag wat wel en niet werkt op een plaat is precies waar René als producer/arrangeur mee kan helpen. Hoe klanten dit ervaren kun je lezen op de referentiepagina op deze website of Facebook.

Opname & Mix l Werkwijze

Vanwege de ruime ervaring in diverse stijlen kan René zich inleven in de muziek. Er is daarom niet zozeer één sound waar veel engineers/studio’s bekend om zijn, maar hij past zich juist aan de muziek aan. Om te kunnen werken op het hoogste niveau met de beste ‘headroom’, transparantie en dynamiek is er gekozen voor een analoge aanpak met als hart de Audient ASP 8024 console en de SSL Sigma. De basis is zo een analoge transparante maar muzikale mix uitermate geschikt voor Jazz en Klassiek. Door het toevoegen van een van de tientallen analoge boutique en vintage outboard units kan er veel meer kleur toegevoegd worden wat bijdraagt in stijlen als Blues, Pop en Rock.

Meer weten?

Wil je meer weten over René, zijn werkwijze en de studio? Een afspraak in de opnamestudio om uw project of ideeën te bespreken is geen probleem. Vul het contactformulier in of bel ons op 06-54316232.