Singer Songwriters

singer songwriter opnamestudio vleugel opnemen den bosch

We werken graag en veel samen met singer songwriters. Van akoestische demo’s  tot volledig  geproduceerde singles en EPs. Naast engineer kunnen we dus ook ondersteunen als producer, songwriter en muzikant.

Akoestische EP / Demo

In een studiodag kan er akoestisch al veel opgenomen worden (zang + vleugel, zang + akoestische gitaar). Er staat hier een mooie vleugel van Kawai (RX7, 226cm) en we hebben diverse akoestische gitaren (Fender / Blueridge).

Productie van een single of EP

Naast opname & mix engineer kunnen we ook helpen als producer en songwriter. Heb je dus een of een aantal songs in de basis (akoestisch) af, maar wil je daar een volledige productie van maken; dat is nou precies waar we ervaring mee hebben! Op basis van pre-producties kunnen we gaan arrangeren om vervolgens het productie proces in te gaan.

De sound

Met 32 sporen; top pre-amps (API, Universal Audio, Neve, Millennia, etc.), microfoons (Neumann, Sennheiser, FLEA, AKG, BLUE, etc.) kunnen er op het hoogste niveau opnames gemaakt worden met zeer diverse sounds (van clean tot zwaar gekleurd). Voor de mix gebruiken we de high-end console van Audient (ASP8024) aangevuld met summing en automatisering in het analoge domein van SSL. Karakter en kleur wordt toegevoegd met vele vintage en boutique outboard units. Kortom een analoge mix op hoog niveau met analoge compressors, eq’s en effectunits. De liveroom van 112 m2  klinkt fris en levendig en is daardoor te gek voor drums, akoestische gitaar en vleugel.

Sessiemuzikanten

Als singer songwriter heb je vaak professionele muzikanten nodig. Daar kunnen we bij helpen. We hebben diverse sessiemuzikanten die we kunnen inschakelen; drummers, gitaristen, strijkers, blazers, etc.

Contact

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op als je vragen hebt of voor een vrijblijvende afspraak. Vul het contactformulier in of bel 06-54316232.