De opnamestudio

cd opnemen opnamestudio

Kwaliteit, creativiteit en een prettige werksfeer vinden we erg belangrijk bij ons in de opnamestudio. Dit komt tot uiting bij onze analoge apparatuur van alleen de beste kwaliteit, uitgebreide backline van versterkers en instrumenten (vleugel, gitaar amps, drums, gitaren, bassen ..), een ruime en sfeervolle control- & liveroom. Sound en geluidskwaliteit zijn ontzettend belangrijk, daarom hebben we gekozen voor vintage & boutique apparatuur; high-end mixing console, outboard pre-amps, eq’s, compressors en effect-units. Door het toevoegen van bepaalde outboard kunnen zeer transparante óf gekleurde opnames en mixen gemaakt worden. Daarom hebben zowel vele klassieke- / jazz artiesten als rock muzikanten / -bands de weg naar ons gevonden. We werken veel lokaal / regionaal (Tilburg, Breda, Eindhoven, Den-Bosch), maar ook vanuit Utrecht, Amsterdam en internationaal weet men ons te vinden.

Controlroom van de opnamestudio

De controlroom is 35 m2 met een zeer goede akoestiek, ontworpen aan de hand van de gouden ratio (Bolt) (1×1.6×2.33). De afluistering gaat door Quested V2108 monitors aangevuld door een Dynaudio subwoofer. De combinatie zorgt voor een curve van +- 3 DB over het frequentie spectrum. Het hart van de controlroom is de Audient ASP 8024 console. Er is voldoende ruimte voor een hele band om mee te luisteren of om tracks/guides in te spelen. Er liggen ook directe verbindingen tussen de controlroom, de liveroom en de twee cabines.

De live room

De liveroom is 112 m2, 5,5 meter hoog en heeft door zijn afmetingen en akoestische aanpassingen een levendige en frisse akoestiek (Galmtijd tussen de 0.5 en 0.7 seconden). De ruimte is zeer geschikt voor opnames van akoestische instrumenten zoals strijkers, blazers, drums, vleugel (halve concertvleugel, de Kawai RX 7 226cm ). Er is voldoende ruimte voor grotere bands, orkesten t/m 30 personen en koren tot ongeveer 40 personen. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de Tama Starclassic met snare drums van Tama en Ludwig. Ook staan er gitaren en gitaarversterkers voor u klaar (Vox AC 30 en Orange rockerverb).

Twee Booths

In de liveroom staat een booth (bijv. voor de vleugel) van 12m2 met voldoende glas voor contact met de rest van de ruimte. Daarnaast is er nog een droge booth. Deze ruimte van 12m2 (3,3 meter hoog) staat in verbinding met de controlroom én de liveroom van de opnamestudio. Deze ruimte heeft een droge akoestiek en is zeer geschikt voor voice-overs / zang . Daarnaast is het geschikt voor droge opnames van bijvoorbeeld een kleine drumkit, gitaarversterker, of een blazerssectie (3 à 4 pers).

Guitar Booth

Een op maat gemaakte geïsoleerde kist om cabinets in te plaatsen (ook grote 4x12s). Bij opnames voorkomt de kist overspraak tussen bijvoorbeeld drum- en gitaartracks. Zo kan er dus tegelijkertijd ingespeeld worden zonder overspraak.

Apparatuur en backline

Diversiteit én de hoogste kwaliteit in sound vinden we belangrijk! Daarom hebben we gekozen voor een hybride opzet met de Audient ASP 8024 (een cleane, maar zeer muzikale analoge tafel met veel headroom) en de SSL Sigma (fader automation & mixbus). Karakter en kleur kunnen we toevoegen door de vele vintage en boutique outboard units. Een goede opname begint bij de bron en daarom is er ook een uitgebreide backline aanwezig; van een vleugel tot en met drums en gitaren. Hieronder een recente lijst met apparatuur en backline.

Contact

Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op als u vragen heeft of voor een vrijblijvende afspraak. Vul het contactformulier in of bel 06-54316232.