Aretha Tribute Project

Helaas is op 16 augustus 2018 Aretha Franklin overleden. Een icoon in natuurlijk de Gospel, R&B en Soul muziek. Als eerbetoon zijn een aantal muzikanten uit Tilburg een tribute band gestart, genaamd “R U Retha”. Voor de start van het project hebben ze een promo / demo opgenomen bij mij in de opnamestudio. In vijf uren hebben ze drie nummers op tape gezet. De vocals zijn opgenomen in de regie ruimte, dit tegelijkertijd met rest van de band in de opname ruimte. Voor extra scheiding (overspraak tussen instrumenten) heb ik de gitaarversterker in de cabine geplaatst.

Van de nummers Respect en Don’t play that song hebben ze zelf ook nog toffe clipjes opgenomen. De link naar youtube staat hier: Aretha Project, dan kun je meteen zien hoe het er aan toe ging in de muziekstudio.

Terug