Bart Schuermans & De Roodneuzen

Over een paar maanden is het alweer carnaval! De afgelopen weken zijn er al een aantal carnavalsprojecten opgenomen in de opnamestudio, maar deze wil ik nog even met jullie delen. Al een paar jaar neem ik met Bart Schuermans zijn carnavals songs op. Tot nu toe op diverse orkestbanden, maar dit jaar heeft Bart de Roodneuzen ingeschakeld voor de muzikale ondersteuning. We zijn een dag met het orkest in de studio gedoken en op een middag / avond hebben we de zang, tweede stem, koorwerk en ambiance voor zijn single opgenomen.

De apparatuur

De microfoon was de FLEA 47 en de pre amp de retro powerstrip. Dit is een toffe combinatie voor Bart zijn stem. Het orkest is opgenomen met twee setjes condensator klein membraam microfoons (Microtech Gefell m 300’s en de Schoeps cmc6u/mk2) en natuurlijk spot mic’s per instrument / stemgroep zodat er een mooie balans tussen de instrumenten en stemverdelingen gemaakt kan worden. Brassbands vind ik altijd tof om op te nemen.

Terug